GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Temmuz 2019 Çarşamba 14:03

Göçmenler o sözlere tepki gösterdi: Derhal özür dilensin!

Kocaeli’nin Başiskele İlçesi’nde AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Özkaraaslan’ın Balkan göçmenleri ile ilgili sözlerine tepki sürüyor. İzmir’de buluşan Balkan-Rumeli derneklerinin açıklamasına katılan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur,  “Hakaretler kabul edilemez. Derhal özür dilemelerini bekliyoruz” dedi.

EGEDESONSÖZ- Balkan-Rumeli göçmenlerine yönelik sözleriyle gündeme gelen Kocaeli’nin Başiskele İlçesi AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Özkaraaslan’a tepkiler dinmiyor. Özkaraaslan’ın sözlerini destekleyen diğer bir imce yönetim kurulu üyesi Mustafa Gül de partileri tarafından disipline gönderilmişti. Balkan-Rumeli camiasında tepkilere neden olan sözlerle ilgili İzmir’de de açıklama yapıldı.

Konak Meydanı’nda yapılan açıklamaya, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da katıldı. İzmir Barosu eski Başkanı Aydın Özcan, Bal-Göç Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy gibi isimlerin de katıldığı basın açıklamasında özür dilenmesi çağrısı yapıldı. Konak Belediye Başkanı Batur, “Rumeli Balkan Dernekleri ve Federasyon üyelerinin İzmir Valiliği önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasına katıldık. AKP Başiskele İlçe Yöneticileri Süleyman Özkaraaslan ve Mustafa Gül'ün Ermeni ve Balkan göçmeni vatandaşlarımıza sosyal medyada üzerinden yaptığı hakaretler kabul edilemez. O sebeple göçmen hemşerilerimizden derhal özür dilemelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Başiskele’de AK Parti’de yöneticilik yapan Süleyman Özkaraaslan Bulgaristan ve Yunanistan göçmeni muhacirleri hedef alarak sosyal medya hesabından,“1989’da gelen Bulgarları, 1950’de gelen Selanik dönmelerini, 100 bin kaçak Ermeni’yi Suriyelilerle birlikte gönderelim. Var mısınız çomarlar” açıklamasında bulunmuştu. Parti yönetiminin disiplin süreci başlattığı ismin sözleri Türkiye genelinde yapılan açıklamalarla protesto edildi.